COVS maant DONK tot maatregelen

COVS maant DONK tot maatregelen

ROTTERDAM – De bond voor scheidsrechters, COVS, heeft DONK en de KNVB opgeroepen om naar aanleiding van het aanvallen van arbiter Hans Henneveld door een speler van DONK tijdens het duel NOCKralingen-DONK maatregelen te nemen. De COVS zegt dit in een verklaring.

“Afgelopen weekend, notabene tijdens de week van de scheidsrechter, kreeg tijdens de wedstrijd NOC Kralingen –  vc Donk de scheidsrechter een trap in zijn maag. Het incident werd gefilmd en is inmiddels vele malen bekeken. De Centrale Organisatie voor Voetbal Scheidsrechters (COVS) reageert met afschuw op deze beelden en roept KNVB en vc Donk op om duidelijke maatregelen te nemen.

voorzitter Pol Hinke noemt de beelden waarop de molestatie te zien is ‘onthutsend’. ‘Helaas is dit de harde realiteit na een week waarin de scheidsrechters in het hele land in het zonnetje werden gezet in het kader van de week van de scheidsrechter’, aldus de voorzitter. Niet voor niets stuurde de COVS dan ook aan het begin van de week een open brief naar voetbalverenigingen in het land waarin werd opgeroepen om toch vooral verder te werken aan het creëren van een veilig sportklimaat op de voetbalvelden. De COVS hoopt daarbij ook op een intensieve samenwerking met de voetbalverenigingen. ‘Door dit soort incidenten, die nog veel te vaak voorkomen, blijkt dat dit echt noodzakelijk is.”

Lees meer over club: NOCKralingen