Column Oscar | Zij gaan het ouderwets uitvechten

Column Oscar | Zij gaan het ouderwets uitvechten

De perfect uitgespeelde snelle aanval, die begon bij Haps, met als tussenstation Boëtius en eindigde bij Jørgensen was een teken dat er echt wat in ze zit.

In de afgelopen twee weken is bij mij de overtuiging teruggekomen dat Feyenoord weer opnieuw mee kan doen om de titel. M’n wens dat ik daar op hoopte heb ik nooit onder stoelen of banken geschoven. Je weet ondertussen dat daar m’n passie ligt. Ik denk dat zij het samen met Ajax gaan uitmaken en weer gaan weglopen van PSV. De Eindhovenaren vallen me nu al tegen. In de Europa League. Ik wed dat ze snel hun vliegtickets kunnen annuleren, want het spel van afgelopen donderdag was niet Europees en Eredivisie waardig. Ze lijken nog niks geleerd te hebben van vorig seizoen. Dat geeft mij sterk de overtuiging dat PSV nog steeds niet titelwaardig is.

Die overtuiging had ik, tot aan twee weken geleden, ook bij Feyenoord. Op de Open Dag kwamen Amrabat, Boëtius en Diks uit de helikopter. Niet de aller sterkste aankopen dacht ik en dat weer hield me om het live mee te maken. Van Boëtius dacht ik dat het nog steeds hetzelfde broekie was als twee jaar geleden. Die anderen twee moesten zich eerst bewijzen, net zoals St Juste en Haps die later aansloten. Maar de perfect uitgespeelde snelle aanval, die begon bij Haps, met als tussenstation Boëtius en eindigde bij Jørgensen tegen Real Sociedad was een teken dat er echt wat in ze zit. Om de goede invalbeurt van Amrabat nog niet eens mee te rekenen. Het gaf aan dat ze potentie hebben om wat neer te zetten in De Kuip. Dat Berghuis er nu (als laatste) weer bij is gekomen doet bij mij de hoop helemaal leven dat er weer kans is op iet moois.

Dit gegeven is echt te danken aan technisch directeur Martin van Geel. Die heeft, ondanks een recordbedrag van zo’n 23 miljoen euro uitgegeven te hebben, weer winst gemaakt door voor 30 miljoen euro te verkopen. Champions League inkomen is nog niet eens meegerekend. Want wie had gedacht dat, na de gestopte Kuyt en vertrokken Karsdorp, Kongolo en Elia, weer een kampioenswaardige selectie zou ontstaan bij Feyenoord. Maar het is gebeurt. Met deze selectie denk ik dat Feyenoord en Ajax het weer ouderwets gaan uitvechten wie de kampioen van Nederland wordt. Want dat Ajax opnieuw mee gaat doen twijfel ik geen seconde aan. Het is alleen nog kijken of beide partijen een Europees avontuur aangaan, want dat kan een rol meespelen in de resultaten. En wellicht wordt daardoor PSV ook nog een kansje gegund.