‘Berkhout aan oude blessure gestorven’

‘Berkhout aan oude blessure gestorven’

SPIJKENISSE – Wesley Berkhout (32) is volgens Thailandblog.nl gestorven aan een oude blessure.

De speler werd op 1 januari dood was aangetroffen in zijn hotelkamer in Thailand. Daarop reageerde Leo (volledige naam bij de redactie bekend) die laat weten een bekende van de familie te zijn.  Leo: “De bekende ben ik en ik kan mededelen dat hij vandaag met zijn ouders en broer zijn teruggevlogen naar Nederland. Bij alle instanties politie, ambassade is er keihard aan gewerkt om zijn stoffelijk overschot naar Nederland over te brengen en dat is binnen drie dagen gelukt.

De doodsoorzaak was een oude blessure waarbij hij op zijn hoofd is gevallen en er een hersenschudding is geconstateerd, dit was kort voor zijn vertrek naar Thailand. Hij had rust moeten houden, maar hij wilde het profcontract afdwingen en daardoor hard getraind en dat is hem fataal geworden, dus ook een hersenschudding kan levensgevaarlijk zijn. Vrienden van hem uit Spijkenisse zijn een inzamelingsactie begonnen voor hem en deze loopt goed. Hij heeft een grote bekendheid en heeft veel vrienden. Als aanvulling wil ik nog geven, dat hij een behoorlijke tijd profvoetballer is geweest, op zijn zestiendeis hij door de club Monza weggehaald bij Feijenoord en daarna heeft hij nog bij Heerenveen en Sparta gespeeld.

Vanaf hier wens ik zijn vader Cyril, zijn moeder Winny en zijn broer Marciano heel veel sterkte toe, want ik woon in Thailand en zal niet bij de plechtigheid zijn.”