Zaterdagmorgen: Ron van Neck (Herkingen)

Zaterdagmorgen: Ron van Neck (Herkingen)

ROTTERDAM – Hoe leven trainers en spelers eigenlijk naar een wedstrijd toe. Wat doen ze in de aanloop naar een wedstrijd. Hoe ziet hun zaterdagochtend er uit. Wat doen ze in de aanloop tot het eerste fluitsignaal. Tot hoe laat slapen ze, wat eten ze en hoe bereiden ze zich daarna voor?

Naam: Ron van Neck

Club: Herkingen’55

Uitleg afkorting: Geen

Klasse: Vierde klasse G

Tegenstander: Flakkee

Sportpark: Sportpark De Ster

Plaat: Herkingen

Wekker op: Rond 9.00 uur

Ochtendhumeur: Nee, ik sta voor de klas dus dat kan niet. Altijd rise en shine.

Ochtend ritueel: Nee, geen huisdieren dus gewoon lekker even op het gemak

Muziek: Radio 538 met Evers

Krant: Algemeen Dagblad maar kon ik op zaterdag niet aan toe

Magazine: Nee

Website: Nee, ik ga altijd vroeg naar de club, dus die dingen komen niet aan bod op zaterdag

Ontbijt: Ik ben niet zo’n ontbijter. Paar rozijnenbolletjes en koffie

Tijd op de club: Rond 11.00 uur. Herkingen is een ons kent ons club. Belangrijk is het daarom om binding met de jeugd te houden. Die staan later op de dag weer bij het eerste.

Pupillenwedstrijd: Altijd, al is het onder negen. Herkingen is een kleine club daar is de rol van de trainer anders dan bij een grote vereniging

Bespreking: Hooguit vijftien  minuten.

Bijgeloof: We hebben een paar dertigers die zitten altijd op een vaste plaats ik de kleedkamer. Ik zat vroeger ook altijd de eerste plaats rechts naast de deur, dus dat snap ik. En de aanvoerder gaat altijd als laatste uit de kleedkamer.

Weddenschap: Nee, dit is wel een derby, maar die spelen we in deze afdeling vaker.

Uitslag: 3-2. Ik denk we traditioneel moeilijk aan de wedstrijd beginnen. Flakkee heeft vorige week haar eerste punt veroverd tegen Melissant en zullen met goede moed naar ons toe komen. Maar uiteindelijk hebben we te veel kwaliteit om niet te winnen. Het gaat goed en mensen bij Herkingen zijn tevreden. Ze kwamen drie weken geleden al met het aanbod om over contractverlenging te praten. Dat vond ik toen wat vroeg, maar nadat ik met wat mensen buiten het bestuur had gesproken die ook positief waren hebben we donderdag overeenstemming bereikt. Ik hoef met deze club niet te promoveren, want daar zijn ze te klein voor. Maar in de top van de afdeling meedoen en zoals vorig seizoen aan de nacompetitie meedoen maakt iedereen hier tevreden. Dat is prettig werken.

Lees meer over club: Herkingen'55
Lees meer over de spelers: