Laatste Fluitsignaal: Collin Bosschieter

Laatste Fluitsignaal: Collin Bosschieter

ROTTERDAM – De scheidsrechter. Een niet te onderschatten onderdeel van het amateurvoetbal. Daarom wordt er op maandag op de website www.regiorijnmondvoetbal.nl naar de mening en ervaringen van de man of vrouw in het zwart gevraagd. In dit geval aan het eind van De Week van de Scheidsrechter! Hoe heeft hij of zij de wedstrijd in het weekeinde beleefd? Was hij of zij zelf tevreden, hoe was de sfeer van de wedstrijd en hoe reageerden de beide elftallen plus het publiek op de leiding? Was de arbiter van dienst foutloos of toch kritisch op zichzelf? In samenwerking met SOM, Scheidsrechters op Maat. Dé database voor arbiters. Deze week: Collin Bosschieter.

Wedstrijd:  VELO JO15-1 tegen Quick Boys JO15-1

Klasse:  Derde divisie jeugd

Plaats: Wateringen

Naam sportaccommodatie: Sportpark VELO

Scheidsrechterstenue:  Nike 14/16 (geel)

Fluit:  Fox 40

Voorbeeld(en):  Kuipers & Nijhuis

Aantal toeschouwers:  50-60 man

Eindstand:  4-0

Kaarten:  Geen

Algehele indrukSportieve en felle wedstrijd, er werd op een hoog tempo gevoetbald en 2 ploegen die gelijk tegen elkaar op gingen.

Gouwenaar Collin Bosschieter zwerft voor de KNVB over het gehele grondgebied van West 2. Het kan zijn, dat je hem tegenkomt op de sportvelden van de gemeente Rotterdam, Alphen aan den Rijn, Den Haag  of Woerden. Maar ook dorpjes als Haastrecht, Reeuwijk, Zevenhuizen, Bleiswijk of Wateringen ontkomen niet aan zijn drang om jeugdwedstrijden van voetbaltalenten te fluiten. En laat de prima fluitende inwoner van Gouda nu net afgelopen weekend in het laatstgenoemde plaatsje actief zijn geweest?

Collin Bosschieter werd netjes ontvangen bij VELO. “Verzorging was uitstekend. Bij aanvang werd er drinken aangeboden en daarna werd ik naar mijn kleedkamer begeleid. In de rust werd er wat drinken aangeboden en na afloop stond men open voor een praatje. De wedstrijd had ik goed onder controle, ik probeerde de ploegen zoveel mogelijk te laten voetballen zodat er op een hoog niveau gespeeld werd. Wat er goed ging is dat ik de wedstrijd goed in de hand had en goed aanvoelde. Wat er minder ging is dat ik soms net te laat bij de situatie was omdat ik te laat vertrok. Dat kan beter en aan verbeteringen werk ik elke week.”

Tijdens de match gebeurde er wel iets wat hem goed is bijgebleven. “Een situatie waarbij de vraag was of er wel of geen hands werd gemaakt in het strafschopgebied van de aanvallende partij.  De bal werd van erg dichtbij op iemands hand geschoten. De speler hield zijn handen zowat langs het lichaam, en door de kluts erna werd de 1-0 gemaakt door de aanvallende partij.  Ik vond dat het niet aangeschoten hands was, want hij kan zijn handen tenslotte niet laten verdwijnen.” Collin Bosschieter bleef resoluut, één van de sterke eigenschappen die de jonge en veelbelovende werknemer van A2B-Online vrachtvervoer steeds weer laat zien op de velden. “Verder ging alles naar wens, de spelregels werden goed nagestreefd en er gebeurde verder geen ongewone situaties.”

Spelers waren volgens Collin Bosschieter sportief. “Soms werd er wat geroepen als ze het niet eens waren met een beslissing. Maar dat gebeurde maar een paar keer. De sfeer was goed en ouders of begeleiders heb ik amper gehoord.”Ruimte voor humor was er zeker, alleen kon de arbiter er geen specifiek voorbeeld van geven. Blij was hij wel met de reacties na afloop. “De sfeer na afloop was erg goed, ik kreeg complimenten van beide kanten. Na afloop nog een praatje gemaakt met een paar spelers. In heb uiteindelijk alles gedaan wat ik moest doen, zoals afspraken van te voren maken met  assistenten en trainers, en de wedstrijd op een prettige manier afsluiten.” Aankomend weekend reist Collin Bosschieter weer eens naar Rotterdam, nu voor een ontmoeting tussen twee betaald voetbal organisatie jeugdteams. “Ik mag Excelsior JO-13 1 – MVV JO-13 1 fluiten, een ontmoeting in de 1ste divisie. Ik kijk er naar uit.”

 

Lees meer over de spelers: