De Taart: bestuur en selectie OSV

De Taart: bestuur en selectie OSV

PERNIS – De beroemdste banket en broodbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl Deze week ging de Taart naar de Oud-Beijerlandse derdeklasser OSV.

De bakker der Bakker, druk bezocht door de Paashaas in de aanloop naar het eerste feestweekeinde van het jaar, moest terwijl hij de Taart uit de oven haalde nog steeds een beslissing nemen. “Ik twijfel tussen ZBC’97 en OSV. Dat klinkt misschien vreemd, omdat de wedstrijd OSV-ZBC’97 bij een stand van 0-1 in het voordeel van de koploper door toedoen van spelers van ZBC’97 werd gestaakt. Daar kan feitelijk nooit een Taart naar toe. Die stuur je als hart onder de riem naar de slachtoffers. Dus de selectie van OSV. Dat is de meest logische keuze, maar ik heb aan de andere kant ook te doen met het bestuur van de Zwijndrechtse derdeklasser. Er is op sportpark Bakestein hard gewerkt en tot ieders verrassing staat ZBC’97 aan kop in de derde klasse C. Dan speel je bij OSV, komt na de pauze op 0-1 voor en dan slaat feitelijk om niets de vlam in de pan. Gevolg gestaakte wedstrijd met drie rode kaarten en de kans op een straf van de KNVB compleet met punten in mindering. Daar kan je als bestuurder alleen maar wanhopig van worden. Ik heb iets met mensen als Ruud Vlak en Randall Neeskens. Zeker ook omdat de voorzitter en trainer een dag later het enige juiste deden door de dader van de vechtpartij die ontstond per direct voor de rest van het seizoen te schorsen. Zowel voor trainingen als wedstrijden.”

De bakker vervolgt: “Daar kan Feyenoord in mijn optiek nog een voorbeeld aan nemen. Vooropgesteld dat Elia schuldig is, maar als niemand wordt in dit land zonder reden in een cel vastgezet. Dat hij dan zondag zonder problemen mag spelen, vind ik toch vreemd. Ik weet wel dat hij zich buiten het veld schuldig heeft gemaakt aan zaken die niets met voetballen of Feyenoord hebben te maken. Absoluut waar, maar spelers als Elia hebben aan de andere kant ook een voorbeeldfunctie. Maar daar wil ik als bakker niet voor op de stoel van de rechter gaan zitten. Ik heb respect voor de manier waarop ZBC’97 de zaak direct heeft behandeld, maar de Taart moet dan toch naar het slachtoffer. OSV in Oud-Beijerland. Weet je dat de trainer dit overigens al voor de tweede maal meemaakt. Toen hij nog in dienst was van Zinkwegse Boys heeft het de vechtpartij met Jeffrey van der Gaag als slachtoffer meegemaakt. Ik kan mij voorstellen dat zaterdag iets met hem moet hebben gedaan. Zeker ook omdat Van der Gaag oud-lid van OSV was op het moment dat hij slachtoffer werd van een vechtpartij op het veld.”

OSV-voorzitter Jack Smeets neemt de Taart namens de club tijdelijk in ontvangt, omdat de selectie nog op het veld staat. De vechtpartij die na de pauze in Oud-Beijerland kort na de pauze van de wedstrijd met ZBC’97 ontstond is nog steeds onderwerp van gesprek in de kantine van derdeklasser. “De impact is groot. We hebben hier dinsdag met elkaar gesproken en besloten dat zaterdag feitelijk niet belangrijk is. Natuurlijk zullen we tegen Sparta spelen, maar we hebben direct tegen de selectie gezegd dat iedereen die niet kon of wilde spelen, dat voor zichzelf kon besluiten. We zullen niemand verplichten die het plezier in voetballen is verloren door wat zaterdag is gebeurd. Dat geldt zeker voor de slachtoffers Koen Scheurwater en D’Angelo Silva. Die houden we uit de media en moeten eerst maar eens bijkomen. Zowel fysiek als geestelijk, want er is het nodige gebeurd. Dat zal iedereen kunnen en willen begrijpen. De wedstrijd tegen Sparta zijn maar drie punten. Die is met alle respect maar amateurvoetbal. Daar moeten we vooral plezier aan beleven, voordat we maandag allemaal weer aan het werk gaan. We moeten vooral blijven realiseren dat we dit doen voor de lol en wat er zaterdag tegen ZBC’97 is gebeurd staat daar haaks op. En dan kan ik mij vinden in het betoog van de bakker dat ik het vreselijk vind voor de club en de bestuurders. Je zal maar langs de lijn staan en spelers in jouw clubkleuren tegenstanders zien slaan en schoppen. Feitelijk zonder goede aanleiding. Het was nota bene 0-1 voor ZBC’97 en verder helemaal niets aan de hand.”

Smeets loop met de Taart der Taarten naar buiten waar de selectie van OSV net klaar is met de training. “We hebben intensief contact met het bestuur van ZBC’97 hoe dit verder wordt afgehandeld. Zowel door de politie als de KNVB. Ik kan alleen respect hebben voor Ruud Vlak en zijn mensen dit doen. Maar nog liever had ik dat dit niet was gebeurd. De Taart is prachtig en vast heel lekker, maar de aanleiding is vreselijk. Ik moet de mensen van OSV trouwens allemaal een stuk aanbieden, want het is een verdienste van veel mensen dat zaken niet verder zijn geescaleerd. Dan waren we nog verder van huis geweest. Dit heeft geen grote impact gehad en de gevolgen zullen nog wel even duren. Wie zaterdag niet tegen Sparta wil spelen, omdat hij het plezier in het voetballen kwijt is geraakt, mag van ons lang de kant blijven. Het gaat maar om drie punten. Desondanks stellen we het gebaar van de bakker en www.regiorijnmondvoetbal.nl erg op prijs. Slechte dingen kunnen ook goede dingen voortbrengen. We hebben bingo in de kantine en dan komt het plezier hopelijk weer een beetje terug. Deze week heeft pijn gedaan.”

 

 

 

Lees meer over club: Oud-Beijerland