Laatste Fluitsignaal: David Post

Laatste Fluitsignaal: David Post

ROTTERDAM – De scheidsrechter. Een niet te onderschatten onderdeel van het amateurvoetbal. Daarom wordt er voortaan op maandag bij de website www.regiorijnmondvoetbal.nl naar de mening en ervaringen van de man in het zwart gevraagd. Hoe heeft hij of zij de wedstrijd in het weekeinde beleefd? Was hij zelf tevreden, hoe was de sfeer van de wedstrijd en hoe reageerden de beide elftallen plus het publiek? Was de arbiter van dienst foutloos of toch kritisch op zichzelf? In samenwerking met SOM, Scheidsrechters op Maat. Deze week: David Post.

Wedstrijd: Kocatepe – UNIO Oudewater

Klasse: Tweede klasse

Plaats: Rotterdam

Scheidsrechterstenue: Zwart Nike lijn eredivisie

Fluit: Tornado 2000

Voorbeeld:  Bas Nijhuis

Toeschouwers:  100

Eindstand:  0-0

Kaarten:  Vijf

Algehele indruk:  Redelijk normale wedstrijd!

David Post is een jonge arbiter, die leergierig en ambitieus is, maar vooral plezier wil beleven aan het fluiten. Twee weken geleden floot hij nog de oefenwedstrijd tussen de hoofdklassers Sportlust’46 en Nieuw Utrecht voor Scheidsrechters op Maat, een match die hem vrij gemakkelijk afging. Ondanks het feit dat beide elftallen onder hun kunnen speelde was de scheidsrechter uit Ypenburg de beste man van het veld.

Ook bij Kocatepe had de jongeling een prettige dag. “Eigenlijk vond ik zelf dat ik een goede wedstrijd floot, daar waren de teams het ook mee eens! Helaas maakte ik een fout, een wedstrijd beslissende. Ik floot in de 93-ste minuut voor buitenspel terwijl de assistent niet vlagde. Helaas ging de bal in het doel, ik was iets te snel met beslissen. Jammer, maar daar leer ik wel van.” De spelers en begeleiders en toeschouwers waren volgens David Post begripvol. “Erg sportief! Ze kwamen ook naar mij toe dat ik erg goed floot en dat iedereen wel eens een fout kan maken, dus dat was mooi.”

Tijdens de wedstrijd was er ook ruimte voor humor, dus de man in het zwart. “Ja,  ik probeer altijd wel wat te lachen, met spelers en of staf. Op een gegeven moment vond de trainer van UNIO dat ik te veel blessuretijd bij trok. Hij bleef maar roepen, ‘scheids fluit eens af!’ Waarop ik naar hem toe liep en vroeg ‘wil jij het doen!’ Dus zo kan je toch wel humorvol met bepaalde situaties omgaan.” De sfeer na afloop vond de scheidsrechter erg goed. “Absoluut geen problemen mee gehad. Ik werd ook heel netjes verzorgd. Ik kwam niks tekort.”

De staf van UNIO gaf na het laatste fluitsignaal aan elke week wel zo’n goed gemotiveerde arbiter op het veld te willen zien, maar liet ook weten dat de huidige selectie dit nog maar een beperkt aantal wedstrijden dit seizoen zou kunnen meemaken. “Want UNIO fuseert met zaterdagvoetbalclub OVS Oudewater en gaat het volgend seizoen onder een andere naam gezamenlijk verder: FC Oudewater.” Ondanks de 0-0 uitslag waren beide teams tevreden met een punt.

Lees meer over de spelers: