Klupp-held van de Week: Rilles van der Steene (MaasstadTediro)

Klupp-held van de Week: Rilles van der Steene (MaasstadTediro)

ROTTERDAM – De Klupp-held is iemand die door zijn vereniging is genomineerd vanwege zijn verdienste voor de vereniging. Iemand die in de schaduw feitelijk onvervangbaar is. De lijntrekker, schoonmaker, keukenhulp, barpersoneel, wasvrouw, materiaalman, vlagger, lid van de werkploeg of jeugdleider. Iemand die bereid is om zijn of haar tijd op te offeren in het belang van anderen. Iemand die nooit klaagt, niet om aandacht vraagt en bij nacht en ontij klaar staat. Iemand die het verdient om eens een schouderklopje te krijgen of door het Barendrechtse sportmerk Klupp sportswear in de schijnwerpers te worden gezet.

Rilles van der Steene was niet helemaal verbaasd over de komst van Pim Blokland. In de agenda stond de komst van het enige jurylid van de rubriek Klupp-held van de Week van de website www.regiorijnmondvoetbal.nl immers aangekondigd. “Desondanks hartstikke leuk dat een man die zo druk is met Feyenoord naar een cluppie als MaasstadTediro wil komen om een ouwe held te eren met een prachtig tenue. De 72-jarige inwoner van Barendrecht houdt het groene shirt met dito broek en kousen omhoog in de kantine van MaasstadTediro waar de voorzitter van de derdeklasser boven klaar staat met een prachtige bos bloemen. De Tediro-man die al zestig jaar bij de Rotterdamse club betrokken is, wordt er stil van. En dat terwijl hij met Pim Blokland toch het nodige deelt vanuit het verleden en normaal en te bespreken heeft.

“Mooie set hoor en in de MaasstadTediro-kleuren. Ik hoop niet dat de trainers nu denken dat ik weer voor de selectie beschikbaar ben, want daar begin ik niet aan. Al blijft voetballen het mooiste dat er is. Jammer dat het wat minder gaat met Feyenoord he Pim. Je zal wel genoeg aan je hoofd hebben hier aan de overkant van de Coen Moulijnweg?” De grijze eminentie achter de Vrienden van Feyenoord knikt, maar blijft opmerkelijk nuchter. “De schouders doen pijn bij succes en in mindere tijden mijn oren. De ene kant van alle kritiek de andere kant van alle goed bedoelde adviezen. Feyenoord is van iedereen, dus zo gaan die dingen. Hoort er allemaal bij,” aldus Blokland. Die kreeg overigens opmerkingen over de Klupp-held van SVS. “Mensen belden, mailden en appten dat hij kleding van een ander merk droeg.

“We kiezen helden beslist niet omdat ze in het merk Klupp sportswear spelen of dragen. Daar kijk ik helemaal niet naar. Dit gaat om prachtige mensen die veel voor een vereniging betekenen. En ik ben het enige jurylid, dus dat is makkelijk kiezen. Ik hoor al weken achter elkaar geweldige verhalen van mensen die voor voor hun club doen of betekenen. Dan is Klupp sportswear geen reden om ze wel of niet te kiezen. Ze zijn op hun of haar manier een held. Zoals deze Rilles van der Steene. Zestig jaar lid van deze vereniging en nog iedere zaterdag voor dag en dauw op de club om de kantine op te stellen voor de jongste jeugd. Ook als ze uitspelen, want hij vindt niet dat ze buiten moeten wachten voor het verzamelen. Zo’n man is toch goud waard. Dat MaasstadTediro in een ander merk speelt doet op zo’n moment helemaal niet ter zaken.”

“Bovendien,” zo vervolgt Blokland, “ken ik Van der Steene nog vanuit de tijd dat ik nog een bedrijf had en hij er met het schoonmaakbedrijf er voor zorgde dat alles daar inclusief de ramen schoon en netjes bleef. Bijzonder om hem dan weer via de Klupp-held bij MaasstadTediro te ontmoeten. “Het was een geweldige man om voor te werken. Zijn personeel was gek op hem. En wat hij nu doet voor de Klupp-helden is typisch Pim Blokland,” aldus Van der Steene. Die noemt zichzelf een echte Tediro-man. “Ik ben maar twee jaar weg geweest bij de club. Toen heb ik met Jan Mastenbroek bij Belvedere gespeeld. Prachtige tijd. Met Tediro ben ik uit de Rotterdamse bons via de vierde in de derde klasse terecht gekomen. Prachtige tijd. Ben op alle posities gespeeld, behalve die van keeper. En nu doe ik samen met wat mannen alles voor de club wat we kunnen. Opruimen, schoonmaken, schilderen en alle voorkomende werkzaamheden zoals een bardienst. Alles voor de club. Ook als we van MaasstadTediro opgaan in FC IJsselmonde. Dat zal wel even wennen zijn, maar de mensen maken bij een club de sfeer. Ik hoop nog lang deel uit te maken van MaasstadTedior en straks van FC IJsselmonde. De wereld is veranderd, maar voetbal blijft prachtig. En wie kan nu zeggen dat hij door Pim Blokland is benoemd tot Klupp-held van de Week. Geweldig toch.”

 

 

 

 

Lees meer over club: MaasstadTediro
Lees meer over club: MSV'71
Lees meer over de spelers: