Up & Downs week: Spirit en KNVB

Up & Downs week: Spirit en KNVB

ROTTERDAM – De website www.regiorijnmondvoetbal.nl begint de week voortaan met de ups & downs van de week er voor. Wat viel er op in positieve en negatieve zin. Reden om nog even stil te staan bij de grote plus en minpunten van het afgelopen weekeinde.

Ups: Spirit

Samen met Klupp Sportswear en www.regiorijnmondvoetbal.nl besloot Spirit tot de introductie van de Stefan de Vrij Cup. De vader van de naamgever, de bijna even beroemde Ouderkerker Jan de Vrij glom van trost toen de samenwerking aan de Sportlaan in Ouderkerk aan den IJssel werd beklonken. Met het initiatief bevestigde Spirit nogmaals dat het de leidende rol van DCV in de voetbalregio Krimpenerwaard heeft overgenomen zonder bij de poort aan de Sportlaan met een zak met geld te rammelen. Spirit is een vereniging en blijft een vereniging. Een club die langzaam naa de toekomst werkt, maar zonder het verleden te vergeten. Zaterdag 28 mei wordt dat met de eerste editie van de Stefan de Vrij Cup nog maar eens onderstreept.

Down: KNVB

Regels zijn regels zal de KNVB zeggen en daarom zette de bond Kozakken Boys trainer Danny Buijs voor drie maanden uit zijn functie. Het wachten is op de brief naar het Ridderkerkse RVVH met hetzelfde verdict. Regels zijn immers regels. De bond heeft al in de bosjes gelegen bij clubs in de regio en die boze brieven gestuurd. Zelfs de 72-jarige nestor Rob Jacobs werd op zijn vingers getikt. Het moet niet veel gekker worden. Want komen die brieven niet van de bond die Hans Kraay junior ongemoeid heeft gelaten. Schelden, beledigen, jasjes gooien, stromannen huren en dan andere trainers achtervolgen. In het koninkrijk van Bert van Oostveen ijkt onredelijkheid de norm. Misschien noet Van Oostveen zich eens gaan realiseren dat hij daar zit bij de gratie van de betalende amateurclubs.

Lees meer over de spelers: