De Taart: Pim Blokland (Klupp-held)

De Taart: Pim Blokland (Klupp-held)

PERNIS – De beroemdste banket en broodbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl Deze week ging de Taart naar Pim Blokland.

De bakker was al bezig met paaseieren. Paaseieren? “Ja, het is al over vijf weken Pasen en aangezien wij bij banketbakkerij Dekker alles nog zelf doen, moeten we vooruit denken en werken. Dus wij zitten, zeven weken naar de Kerst en zes na de oliebollen al in de Pasen. Maar goed dat is ons vak. Witte eitjes, melk eitjes en donkere eitjes. En dan alle varianten waar we ons mee bezighouden. Een beetje bakker hoeft zich niet te vervelen. Wij althans niet, maar wij zoeken het in Pernis dan ook altijd in kwaliteit. Bij banketbakkerij Dekker maken wij ons er nooit makkelijk af en gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit. Daarom gaat onze Taart ook elke week naar iemand of een club die het echt verdient,” aldus de bakker der bakkers. De man die de bescheidenheid zelve is, liet weten deze week extra lang na te hebben gedacht over zijn keuze. “Maar weet je, ik krijg per nederlaag meer respect en waardering voor Pim Blokland.”

De keuze van bakker Dekker riep nog in de bakkerij vragen op. Mevrouw Dekker bemoeit zich eigenlijk nooit met de keuze voor de Taart. Maar deze keer riep ze direct dat ze het er roerend mee eens was. Mee eens? Feyenoord heeft zeven keer verloren en de Taart gaat naar de grote man achter de Vrienden van Feyenoord. “Al verliezen ze nog zeven keer, daar is het mij niet om te doen. Natuurlijk moeten ze zondag gewoon van Roda JC winnen om een einde te maken aan deze reeks van nederlagen. Voor iedere Feyenoord-supporter is dit bijna ondragelijk. Die worden nu elke maandag bijna lachend aangesproken over het resultaat van hun club. Vreselijk, maar daar heb ik als bakker net zo veel greep op als Blokland. Maar die zal er nog net iets meer last van hebben dan ik als bakker en het Legioen.”

De bakker vervolgt: “Maar die beste man heeft er ongetwijfeld wel veel meer last van hebben. En ook daar kan ik eigenlijk nog wel mee leven. Het hoort een beetje bij de verantwoordelijkheid. Zo lang de supporters het maar redelijk houden. Teleurgesteld kan ik mij voorstellen, maar veel andere dingen snap ik niet. Maar weet je wat ik het mooiste van alles vind. Is dat Pim Blokland ondanks alle problemen bij Feyenoord op dinsdagavond gewoon de Klupp-held van de Week gaat huldigen. En niet door even een tenue af te geven, maar door daar ruim te tijd voor te nemen. Ik lees die verhalen op www.regiorijnmondvoetbal.nl elkeweek en krijg per week meer respect voor Blokland. Nogmaals, ik ken hem niet, maar wij delen feitelijk de wens om met de Taart of de Klupp-held van de Week de juiste mensen in het amateur- en soms betaalde voetbal te eren.”

“Of het nu een zeventiger is van ZBC’97 in Zwijndrecht, of de zeventienjarige keukenmedewerker van Zestienhoven die Blokland niet had herkend. Ik heb het idee dat hij een echte liefhebber. Deze week reikte hij het tenue uit aan een Held van SVS, die op de foto toch duidelijk in een ander kledingmerk spelen dan dat van Blokland zelf, Klupp sportswear. Dat vond ik erg sterk. Dan laat je zien dat je boven de partijen staat. De ellende van zeven nederlagen aan je hoofd hebben. Zondag in de kou in Zwolle verkleumen en dan toch op dinsdagavond een Klupp-held van de Week eren. Ik heb er veel respect voor. Maar nu we het er over hebben, misschien hadden we de Taart wel aan mevrouw Blokland moeten geven, want volgens mij is haar man vaak op pad. Misschien een andere keer. Eerst maar naar de grijze eminentie van Feyenoord en Klupp Sportswear. “Die kijkt wat ongelovig op als hij hoort dat bakker Dekker hem met de Taart in het zonnetje wil zetten. “Dat is de omgekeerde wereld. Ik eer liever mensen.”

Het klassieke voorbeeld van ‘dat had je nu niet hoeven doen.’ Maar Blokland blijkt met de Taart der Taarten in handen een verrassende kant te hebben. “Wat attent van de bakker, maar daar ga ik direct een stukje van proeven. Veel mensen weten niet dat ik kind van een bakker van Rotterdam-Zuid ben. Bakker zijn is hard werken, dus daar heb ik veel respect voor. Vroeg opstaan en vroeger met balen meel sjouwen. Nee, niet helemaal mijn vak.” Het enige jurylid van de Klupp-held van de Week neemt een hapje en knikt goedkeurend. “Bakker Dekker verstaat zijn vak. Meer dan prima Taart. Het gebaar is leuk, maar de Taart is nog beter. Jammer voor mensen die hopen dat ik maar een klein stukje neem. De rest gaat mee naar huis en laat ik mijn vrouw van meegenieten. Erg attent van bakker Dekker. Ik was erg verbaasd en verrast. De bakker heeft net as wij bij de Klupp-held van de Week een goede blik voor waar de Taart terecht moet komen. Met name de keuze van Soccer Boys en FC Binnenmaas vond ik erg sterk. Dat ik zou volgen, was een complete verrassing, maar dat zal mijn vrouw niet vervelend vinden.”

 

Lees meer over de spelers: