Klupp-held van de Week: Andries Hansen (SVS)

Klupp-held van de Week: Andries Hansen (SVS)

ROTTERDAM – De Klupp-held is iemand die door zijn vereniging is genomineerd vanwege zijn verdienste voor de vereniging. Iemand die in de schaduw feitelijk onvervangbaar is. De lijntrekker, schoonmaker, keukenhulp, barpersoneel, wasvrouw, materiaalman, vlagger, lid van de werkploeg of jeugdleider. Iemand die bereid is om zijn of haar tijd op te offeren in het belang van anderen. Iemand die nooit klaagt, niet om aandacht vraagt en bij nacht en ontij klaar staat. Iemand die het verdient om eens een schouderklopje te krijgen of door het Barendrechtse sportmerk Klupp sportwear in de schijnwerpers te worden gezet.

Andries Hansen werd de eerste trainer die de titel van Klupp-held van de Week van Pim Blokland in ontvangst mocht nemen. Volgens voorzitter Hans van Venrooij van SVS is de assistent van Wout Ooms te betitelen als de cultuurbewaker van de Capelse derdeklasser. “Hij is door de jaren heen door de club uitgekomen in de dug-out van de hoofdmacht, maar veel meer dan de rechter hand van de trainer. Hij is iemand die bij de club hoort, past en blijft. Natuurlijk vinden we iedereen die bij SVS zijn of haar steentje bijdraagt belangrijk. Het zijn allemaal helden van sportpark Schenkel. Daar zijn wij net zo zuinig op als Andries, maar wij vonden het leuk om hem eens in het zonnetje te zetten.”

Dus toog het enige jurylid, Pim Blokland, naar de Rotterdamse wijk Zestienhoven, waar de gelijknamige club van trainer Andre Staffleu het voor de Regio Rijnmond Cup opnam tegen SVS. Hansen wist nergens van, want trainer Wout Ooms en voorzitter Hans van Venrooij hadden besloten dat het bezoek van Blokland een verrassing zou moeten worden. Het werd uiteindelijk een pleister op de wond die de uitschakeling voor de Cup met zich meebracht. SVS verloor met 2-1 van Zestiehoven en Andries begreep er niets van dat hij na afloop met Ooms in trainingspak in de bestuurskamer van de thuisploeg werd verwacht. Daar komt hij anders nooit, dus waarom wel na afloop van het duel om de Regio Rijnmond Cup.

In de bestuurskamer was Andre Staffleu druk in gesprek met Blokland over de reeks van nederlagen van Feyenoord. Dat het de oud-speler van de Kuip-club aan het hart ging, was meer dan duidelijk. “Ik ben van oorsprong Hagenaar, maar woon al zo lang in Capelle dat ik inmiddels meer Feyenoord- dan ADO Den Haag fan ben. Ik zag direct dat het Pim Blokland was. In tegenstelling tot de opa van de Klupp-held van Zestienhoven. Leuk dat zo’n man de moeite neemt om op dinsdagavond een held te huldigen met een compleet tenue. Het setje is prachtig, maar het gaat nog meer om het idee dat er achter steekt. De grote man achter Feyenoord, komt naar een amateurclub in de regio om een vrijwilliger te eren. Prachtig en leuk dat ik het geworden ben. Mijn vrouw heeft het op Facebook gezet, want dit overkomt je natuurlijk niet dagelijks.”

Hansen hoort volgens voorzitter Hans van Venrooij bij de inboedel van SVS en heeft een contract voor het leven. “Met de technische staf wordt elk jaar opnieuw gezeten, maar iedereen weet dat ik er elk nieuw seizoen toch weer ben. Ik ben al vanaf 1986 bij de club. Ik ben niet zo’n hopper. Nadat ik met mijn ouders van Den Haag naar Capelle verhuisde, heb ik een jaar bij Nieuwerkerk gespeeld, maar daar paste ik niet. Later ben ik nog een keer een jaar met Laanen, Van Loon en Grotenboer bij Nieuwerkerk gaan spelen. De cub degradeerde toen naar de vijfde klasse en ik wilde toen maar tweemaal per week trainen.  Toen ben ik na een seizoen weer terug gegaan. Verder heb ik altijd het blauw-wit gedragen en het tot op heden nog steeds geweldig naar mijn zin bij de club.” Hansen zegt bij SVS veel waardering te krijgen, maar het logisch te vinden dat mensen niet elke dag zeggen blij te zijn dat je er weer bent. “Des te leuker is dan dat het bestuur en Wout Ooms moeten hebben gedaan om mij te Klupp-held van de Week te benoemen. Feyenoord is mijn cluppie, dus dan is een bezoek van Pim Blokland toch iets bijzonders. Ja, ik was er ondanks de 2-1 nederlaag bij Zestienhoven toch best wel trots op.”

Lees meer over club: SVS