Klupp-held van de Week: Willem van Wijk (Hermandad)

Klupp-held van de Week: Willem van Wijk (Hermandad)

ROTTERDAM – De Klupp-held is iemand die door zijn vereniging is genomineerd vanwege zijn verdienste voor de vereniging. Iemand die in de schaduw feitelijk onvervangbaar is. De lijntrekker, schoonmaker, keukenhulp, barpersoneel, wasvrouw, materiaalman, vlagger, lid van de werkploeg of jeugdleider. Iemand die bereid is om zijn of haar tijd op te offeren in het belang van anderen. Iemand die nooit klaagt, niet om aandacht vraagt en bij nacht en ontij klaar staat. Iemand die het verdient om eens een schouderklopje te krijgen of door het Barendrechtse sportmerk Klupp sportwear in de schijnwerpers te worden gezet.

Willem van Wijk is aangenaam verrast door het bezoek van Pim Blokland aan de kleinste vereniging op het Rotterdamse sportpark Toepad. Helemaal achterin zit de kantine van de club die in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal speelt. De van oorsprong politiesportvereniging werd afgelopen zaterdag plotseling nieuws. Niet door het 4-4 gelijkspel tegen het Dordtse DFC, maar doordat Ron van Dijk besloot de deur achter zich dicht te trekken. Voorzitter Bertus Huijskens is bezig met gesprekken over de opvolging van de plotseling vertrokken oefenmeester. “We krijgen direct telefoontjes na het bericht op www.regiorijnmondvoetbal.nl direct telefoontjes van trainer die per direct beschikbaar waren, dus we komen we voor het weekeinde uit. Er moet iemand voor de groep staan. Vierdeklasser of niet.” Pas als een van de kandidaten de kantine aan de rand van het Rotterdamse DWL terrein heeft verlaten, gaat alle aandacht uit naar Willem van Wijk. Klupp-held met maar liefst 51 dienstjaren bij de groen-witten. Het geweten en voormalig  bestuurslid van de Rotterdamse amateurclub wil met Pim Blokland, voor het overhandigen van het groen-grijze tenue van het sportmerk Klupp sportswear dat bij de titel van Klupp-held van de Week hoort, eerst eens van gedachten wisselen over de situatie in de Kuip.

Blokland is niet te benijden, maar blijft opvallend rustig en bovenal zichzelf. Verstand van voetbal is een rekbaar begrip, maar in de afgelopen weken hebben de winnaars van de titel van Klupp-held van de Week allemaal in meer of mindere een mening over de prestaties van de formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst. Dus ook Van Wijk die tot aan vorig seizoen elke thuiswedstrijd van zijn favoriete club op de fiets vanuit het centrum van Rotterdam bezocht. Het enige jurylid van de verkiezing van de Klupp-held van de Week luistert met een glimlach naar het verhaal waar de clubliefde in verpakt zit. Zo praat Van Wijk over Hermandaad, waar hij in het verleden als politieagent voor speelde. “De korpschef komt nog elk jaar minstens eenmaal op bezoek bij de club als we hier een toernooi voor de verschillende bureaus. Dat is een van de laatste evenementen van het jaar.” Van Wijk zo graag meer zien gebeuren bij de club, maar zijn tijd als bestuurslid zit erop Hij zou graag willen dat de reclameborden worden hersteld en er iets aan de kantine gebeurt. “Afgelopen weekeinde hebben we nog een 7.3 gescoord in de rubriek de Kantinetest van www.regiorijnmondvoetbal.nl dus wat wij misschien oud vinden, vinden veel bezoekers geweldig gezellig,” aldus voorzitter Huijskens.

Hij was van mening dat Willem van Wijk de titel van Klupp-held van de Week wel verdiende. “Willem hoort bij Hermandad en heeft een enorme verdienste voor de club. Het is leuk om hem zo in het zonnetje te zetten. Het feit dat het enige jurylid Pim Blokland naar het Toepad is gekomen om hem deze prijs uit te reiken. Bij een kleine vereniging als Hermandad zie je dat soort mensen zelden of nooit. Dat waarderen we zeer. We hebben bovendien goed naar de kledingset gekeken. Ziet er goed uit, dus we moeten maar eens bij Klupp sportswear op bezoek.  Als Blokland naar Hermandad komt, kunnen wij best wel eens bij hem op de koffie gaan. Maar nu eerste een nieuwe trainer vinden. Voor niet te veel geld, want we blijven een club met maar drie elftallen en een veteranenteam. Dat mogen er best wat meer worden, dus misschien moeten we hier direct maar even reclame maken voor Hermandad. De club van Klupp-held Willem van Wijk.”

Lees meer over club: Hermandad
Lees meer over de spelers: