Zaterdagmorgen: Wout Ooms (SVS)

Zaterdagmorgen: Wout Ooms (SVS)

ROTTERDAM – Hoe leven trainers en spelers eigenlijk naar een wedstrijd toe. Wat doen ze in de aanloop naar een wedstrijd. Hoe ziet hun zaterdagochtend er uit. Wat doen ze in de aanloop tot het eerste fluitsignaal. Tot hoe laat slapen ze, wat eten ze en hoe bereiden ze zich daarna voor. Deze week: Wout Ooms, de trainer van nummer drie SVS dat na de nederlaag van vorige week tegen koploper ZBC’97 (0-2) op bezoek gaat bij de nummer drie VVOR.

Naam: Wout Ooms

Club: SVS

Klasse: Derde klasse C

Tegenstander: VVOR

Sportpark: De Venhoeve

Plaats: Rotterdam

Wekker op: Ik heb vier dochters. De oudste woont bij haar moeder. De jongste twee zijn vijf en zes die doen nog niet aan sport. Maar de tweede speelt voor het derde jaar bij de meisjes van SVS. In MD3 met Harry Akkermans als trainer. Dus de zaterdag begint met haar wedstrijd. Uitslapen is er dus niet bij. Om 06.45 of 07.0o gaat de wekker. Als het kan sluiten mijn vrouw en de twee andere dochters later vaak aan. Zeker bij een thuiswedstrijd en behoorlijk weer.

Ochtendhumeur: Geen moeite. Vaak vroeg, maar heb er geen moeite mee.

Ochtend ritueel: Ontbijten en bezig met de wedstrijd van mijn dochter. Meer dan dat is het niet.

Muziek: In de auto 538. Thuis meestal K3 van de jongste twee meiden.

Krant: Algemeen Dagblad. Even snel de sport en de regiosport doornemen.

Magazine: Echt geen tijd voor.

Website: op de telefoon, regiorijnmondvoetbal.nl, voetbalopzaterdag.nl en voetbalrotterdam.nl. Als er maar voetbal in zit is het goed

Ontbijt: Heel simpel. Twee boterhammen, glas melk en kop koffie.

Tijd op de club: Voor SVS bij thuiswedstrijden 12.00 uur.

Pupillenwedstrijd: De wedstrijd van mijn dochter en het tweede speel thuis om 11.30 uur dus daar kijk ik dan naar.

Bespreking: Hooguit een kwartier. Dan hebben we de speelwijze van de tegenstander en hun goede spelers wel doorgenomen.

Bijgeloof: Vorig jaar heb ik bij een goede serie een bepaalde sjaal steeds gedragen en mijn baard laten staan. Nu waren we aan een goede serie van negen wedstrijden bezig, waardoor ik de zelfde onderbroek bleef dragen. Na de 0-2 thuisnederlaag tegen ZBC’97 draag ik nu weer een andere op zaterdag.

Weddenschap: Nee

Uitslag: Tegen koploper ZBC’97 misten we voor rust een strafschop en schoten we op de lat. Zij schieten in de laatste minuut voor de pauze de 0-1 binnen. Er had meer ingezeten. Tegen VVOR moet we gewoon winnen om mee te blijven doen. Vooraf hadden we plaats vijf, zes in gedachte, dus we liggen voor op schema. De jongens van VVOR en SVS kennen elkaar dus deze wedstrijd heeft iets speciaals. Met 1-2 doen we goede zaken, dus daar gok ik op.

Lees meer over club: SVS
Lees meer over de spelers: