De Taart: Koen van Otzel (FIOS)

De Taart: Koen van Otzel (FIOS)

PERNIS – De beroemdste banket en broodbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl Deze week ging de Taart der Taarten naar Koen van Otzel, de onfortuinlijke spits van vierdeklasser FIOS uit Achthuizen.

Tussen de boterletters en banketstaven zat bakker Dekker in zijn koninkrijk in Pernis te denken. Hij wist het even niet meer. Het was topdrukte in de bakkerij, zijn vrouw, dochter en alle andere bakkers en verkoopsters hadden de Sint amper achter de rug of iedereen was al weer bezig met de Kerst. Dat betekende oliebollen en appelflappen en ander snoepgoed om in januari weer van te gaan lijnen. Maar dat was nog niet eens het probleem. Hij boog zich over Koen van Otzel en Spirit. “Eigenlijk,” zo sprak de bovenste beste bakker, “verdienen ze allebei de Taart. Spirit doet het fantastsich. Een dorpsclub die 538 club van het jaar werd, vervolgens bij de ING drie jaar in de prijzen viel en deze week ook nog eens werd gekozen tot beste amateurvereniging van Nederland met een score van 9,5. Een fantastisch resultaat. En dan wordt er in de wandelgangen van de Sportlaan in Ouderkerk al gefluisterd dat die dekselse voorzitter al weer bezig is met een nieuw kunststukje. Hij schijnt er nog niets over te kunnen vertellen, maar ook dat gaat Spirit weer op de kaart zetten. De Kanaries verdienen de Taart, maar hebben hun feestje al gehad. Ik hak daarom de knoop door om de Taart deze week naar die arme Koen van Otzel te brengen die in Oude-Tonge met een beenbreuk moet afwachten of hij dit seizoen nog voor FIOS in actie komt.”

De koerier was bijna de deur uit of bakker Dekker riep hem terug. Met Taart en al. “Weet je wat, laat de Taart voor deze keer maar uitreiken door de sterverslaggever van RTV Slogo. Voormalig Taart-winnaar en bevlogen reporter en bovendien de trainer van de kabouters van OFB, Piet Korteweg. Spreek maar af in de patatzaak aan de rand van het eiland Goeree-Overflakkee. Dan komt het vast goed. En wens die arme Van Otzel sterke. Hij gaat onder het mes om alles op zijn plaats te zetten,” aldus de Pernisser bakker die zaterdag al oliebollen in de verkoop heeft. De herder en vier katten bewaken de boerderij van de familie van Otzel in Oude Tonge, waar Piet Korteweg zich met de Taart meldt. De moeder des huizes begint direct aan de koffie als het pronkstuk uit Pernis op de tafel staat. Het lijdend voorwerp beweegt zich op krukken naar de tafel. De ergste pijn is inmiddels achter de rug en nog steeds zoekt hij naar de oorzaak. “Er is eigenlijk geen dader. Laten we het maar op domme pech houden. Ik raakte na een kopduel uit balans en daardoor verkeerd neer. Ik keek naar mijn voet en zag direct dat het fout was. Ja en natuurlijk voelde ik ook pijn,” aldus de eerstejaars student bewegingswetenschappen in Amsterdam.

Zijn jongere broer Bob, speler van het tweede van FIOS, hoort het verhaal aan. Hij kwam na zijn wedstrijd thuis en hoorde per telefoon direct dat het mis was. “Ik heb op het veld een kwartier op een ambulance moeten wachten en ben toen naar het ziekenhuis in Dirksland vervoerd. Daar ben ik in het gips gezet. Via een operatie moet er een pin of plaatje in worden gezet en dan ben ik weer negen weken zoet. Jammer, want het ging net zo lekker,” aldus de diepste spits in het systeem van trainer Van der Made. Zijn vader is een rondje op de racefiets en zijn moeder maakt zich vooral zorgen over de komende tentamenweek. Er komt even veel op zoonlief af. Enkelbreuk, operatie en dan ook nog presteren op school. “Het gaat even anders dan de bedoeling was. Ik kon FIOS tot op heden prima met studeren in Amsterdam. Ik trainde een keer in de week met de club op donderdag of hield mijn conditie met een rondje Sloterplas op peil. Maar ja, dit was allemaal niet voorzien. Het doet nu gelukkig geen pijn meer, mits ik maar met dat gipsbeen omhoog blijf zitten.”

Koen van Otzel zet samen met broer Bob en zijn moeder en de sterverslaggever van RTV Slogo een hap in de Taart van bakker Dekker. De complimenten vliegen over tafel. Ook de tuinderfamilie spreekt haar lof uit de kunsten van de meesterbakker uit Pernis. De twee meiden van de familie, waarvan er een bij DBGC speelt zijn afwezig, maar voor hun wordt een groot stuk Taart bewaard. Net als de zich in het zweet fietsende vader. Koen en Bob van Otzel zijn overigens ex-spelers van de club uit Oude-Tonge. Maar na de A-jeugd voelde FIOS toch prettiger. “Maar ik heb ook van jongens van DBGC appjes gehad om mij sterkte te wensen, dus er is nog steeds contact met de oude club. Ook van FIOS is er direct gereageerd, maar deze Taart maakt het wel bijzonder. Ik hoop dat het helpt in mijn herstel. Edwin van Kouteren heeft bijna een jaar geleden zijn been gebroken en speelt eigenlijk nog niet. Ik doe voorlopig maar geen voorspellingen. Eerst maar de operatie, de tentamens en dan zien we verder wel. Maar dank in ieder geval de bakker van regiorijnmondvoetbal.nl voor dit mooie gebaar. Wordt hier in Oude Tonge erg gewaardeerd.”

 

 

Lees meer over club: FIOS
Lees meer over de spelers: