Uitgelicht: Jesper van den Bosch (ASWH)

Uitgelicht: Jesper van den Bosch (ASWH)

ROTTERDAM – Als aanbiedingen van topclubs uit het amateurvoetbal iets zeggen over geleverde prestaties, dan speelde Jesper van den Bosch een sterk seizoen 2014-2015. Clubs waarvan je blind kan zeggen dat iedereen daar graag wil spelen, hengelden naar de diensten van de 26-jarige dynamische middenvelder. Ook Van den Bosch was gevleid door deze vorm van waardering. “Natuurlijk is het leuk en brengt zoiets je aan het twijfelen, maar toen ik eenmaal alles op een rijtje had gezet, heb ik toch besloten om bij ASWH te blijven. Ik vind voetballen fantastisch en bij voorkeur op het hoogste niveau, maar ik heb ook een maatschappelijke carrière. Ik heb het enorm naar mijn zin, maar om driemaal in de week vier uur in de auto te zitten voor een training en daar bovenop een wedstrijd, was in deze fase lastig te combineren.”

Van den Bosch maakte naast de nuchtere bovendien een gevoelsmatige afweging. De middenvelder heeft geen zaakwaarnemer, maar wel een vriendin die zijn geweten aansprak. “Zij vroeg mij of ik zeker wist of ik naar een andere club wilde. Dat heeft me toen wel aan het denken gezet. Ik voel me thuis bij ASWH, de mensen binnen de club zijn erg vriendelijk voor me, ik was ook gewoon nog niet klaar op sportpark Schildman. Ik ben naar ASWH gekomen met het doel om kampioen te worden. Dat doel is nog niet gerealiseerd en daarnaast had ik afgelopen seizoen een doorlopende overeenkomst. Natuurlijk snappen mensen het wel als je naar een Topklasser verhuist, maar ze zien je toch veel liever bij de club in het dorp spelen. Dus het was leuk om de aanbiedingen te hebben gehad, maar ik heb de clubs uiteindelijk toch bedankt.”

Spelen bij ASWH is volgens Van den Bosch namelijk alles behalve een straf. “Alles bij de club is prima geregeld en verzorgd. Het enige is dat we nog steeds in de hoofdklasse spelen en de club en selectie willen natuurlijk graag naar de Topklasse. Ik speel geen betaald voetbal, maar ik speel wel om het hoogste te bereiken. De druk van buitenaf en media wordt vaak ook nog eens extra opgevoerd. We hebben als ASWH een bepaald stempel en daar komen we niet meer vanaf. Jack van den Berg is nu trainer geworden en omdat hij een succestrainer is, zijn de verwachtingen alleen nog maar verder opgeschroefd. Natuurlijk wil ik ook naar de Topklasse, maar dat willen Quick Boys en Noordwijk, om er maar eens twee te noemen, ook. En als ik afga op de voorbereiding en de bekerwedstrijden is er nog voldoende werk te doen. We zullen echt nog stappen moeten maken, willen we mee kunnen met de concurrenten. Van Quick Boys wordt net als bij ASWH elk jaar verwacht dat ze meedoen om de titel. Maar van Feyenoord wordt ook elk jaar verwacht dat ze met de schaal op de Coolsingel staan. Kunnen en willen zijn twee verschillende dingen.”

Maar Van den Bosch erkent dat de vernieuwde selectie in Hendrik-Ido-Ambacht de verwachtingen ook in de hand werkt. “Natuurlijk en ik ben de eerste om toe te geven dat ik niet voor een plaats in de middenmoot speel. Ik weet hoeveel mensen er bij ASWH echt alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken en hoe zij snakken naar een promotie naar de Topklasse. Alleen al voor de onzichtbare krachten binnen de vereniging moeten we dit seizoen een stap extra doen. Ik voel mij zeker ook verantwoordelijk voor de prestaties van ASWH,” aldus de salesmanager van Fresh & Rebel . “Dus het winnen van een districtsbeker, landelijke beker en Supercup is prachtig en ik zou het graag herhalen. Maar die prijzen lever ik voor de club graag in voor de titel.”

 

Lees meer over club: ASWH
Lees meer over de spelers: